воскресенье, 27 октября 2019 г.

Тема 7. Складання раціону харчування спортсмена. Енергетична вартість продуктів

Завдання

1. Виконайте практичну роботу 9

2. Запишіть у словник визначення (незнайомі діфініції)

3. Розрахуйте калорії свого харчування 1
                                                харчування 2

4. За таблицею калорійності визначте, скільки калорій ви вживаєте кожного дня, протягом тижня, місяця

1 комментарий:

  1. Раціональне харчування передбачає дотримання енергетичної рівноваги в організмі відповідно до наступного принципу: кількості енергії, що надійшла, повинне відповідати кількості витраченої енергії.
    Витрати і споживання енергії спортсменами під час фізичних навантажень. Кількість енергії, яку витрачає спортсмен залежить від віку, статі, зросту, маси, композиційного складу тіла, виду спорту, рівня тренованості, особливостей одягу і оточуючого середовища, а також частоти, інтенсивності і тривалості тренувальних занять або змагань.
    Збільшення фізичних навантажень викликає зростання й енерговитрат. Мінімальні добові енерговитрати (основний обмін) дорослої людини становлять 1400-1700 ккал, але в залежності від специфіки виду спорту загальні витрати енергії можуть коливатися від 3000 ккал·доб-1 (для шахістів) до 7700 ккал·доб-1 (для велосипедистів). Одночасно з ростом енерговитрат повинна змінюватися і калорійність добового раціону спортсмена.
    Мій приблизний набір продуктів за день :
    пшеничнмй хліб 7 скибочок = 700ккал
    куряча запечена грудка 300 г = 400 ккал
    риба 300г = 400 ккал
    сир плавлений 60г =200 ккал
    молоко 300г = 120ккал
    масло вершкове 1 ст.л = 100ккал
    ізюм 1.5 стол лож.= 100ккал
    картопля 220г --200ккал
    чай з цукром 2 чашки 100 ккал
    помідори 2 шт = 40 ккал
    яблука 3 шт = 150
    молочний шоколад 1 плитка 500 ккал
    всього =3010 при нормі у моєму віці 2600, але я активно займаюсь футболом. тому вважаю що 410 ккал на мою фігуру негативно не вплинуть.

    ОтветитьУдалить